pirmdiena, oktobris 08, 2007

Multi: Atskats - Skate

Atskata iesūtītājs: Messer

Spēlēts uz: Xbox 360
Piešķirtais vērtējums: 7/10

Skate, skate, skate... Esmu bijis Tonija (Tony Hawk) fans, līdz pat American Wasteland, pēc tam... kaut kā vairs nepatika, bet par "skate" vispār nebiju iedomājies. Iznāca demo, un kā ierasts - iznāk kas jauns, es ielādēju un spēlēju. Protams, "skate" nebija izņēmums.

Pirmie iespaidi? Visus trikus tik grūti uztaisīt, ka gribas plēst matus no galvas. "Kāpēc maniem draugiem patīk?" – sev vaicāju, man spēlē likās vienkārši stulba. Paspēlēju vienu reizi – nepatīk, vēl vienu reizi – nepatīk. Vēlreiz – nekā! Atnāca draugi, sākām runāt, param, param, param... un spēle sāka patikt. Paspēlēju - triki pēkšņi vairs nelikās tik grūti... nākamajā dienā spēle tika pasūtīta, vēl vairāk, gaidīju to ar nepacietību.

Pēc dažām dienām spēle bija klāt.

Nu vecīt! Paradīze! Triki nav nemaz tik grūti, lai gan sākumā nevari pat palekties vai noslaidot pa stieni, nenokrītot un nesalaužot mugurkaulu. Vajag tikai mazliet dot spēlei laiku un jau pavisam drīz taisīsi daudz pievilcīgākus un sarežģītākus trikus. Iegūstam sponsorus, taisām bildes, žurnāliem uzņemam video un bildes. Pērkam drēbes, aksesuārus.

Spēle, godīgi sakot, lai arī no sākuma tā galīgi neliekas, nav no grūtākajām, – var iziet apmēram desmit stundās, bet ja "paņem" un gribi tāpat vien paskeitot, tā var ilgt mūžīgi. Grūtākais ir pro uzdevumi, daži no tiem - vienkārši nereāli, jāizpilda gan nav obligāti, bet, lai tiktu pie dažiem labumiem, tas tomēr jāizdara.

Spēles procesā jāizvēlas, kuram žurnālam sūtīsi bildes. Izvēle gan nav nekāda plašā: "the Skateboard Mag" vai "Thrasher". Pirmais ir "saprātīgā" puse, vienkāršāki triki, "klasiskie" - lejā pa margām, lēciens pār trepēm, u.t.t, paši zināt. Otrais - ļaunais dvīnis - sacīkstes lejā pa kalnu, kaulu laušana – tādā stilā. Kaut gan jāsaka, ka kopumā nekas daudz neatšķiras un prasītos vairāk "garšvielas". Runājot par sponsoriem, ja tev, piemēram, ir sponsoru kedas, tev maksā naudu, kad izpildi kādu uzdevumu, diemžēl naudu var tērēt tikai drēbēm, un, ja tas liekas mazsvarīgi, tad šai spēles sastāvdaļai nav liela jēga.

Online un skate.reel. Onlains tika iemēģināts un... tas bija vienkārši briesmīgs. Pirmkārt jau ir grūti tikt līdz sesijai un, kad tu beidzot esi iekšā, viss notiek lēni, dažreiz jau gadās, ka viss ir ok, bet biežāk tomēr onlains raustās. Jautājums, kas ir skate.reel? Daudz neiedziļinoties, spēles laikā uzņem video (bildi) un tas tiek nosūtīts uz EA serveriem, kur dati tiek glabāti, ja esi piereģistrējies. Un te atkal ir problēma – piereģistrēties ir gandrīz neiespējami. Web lapa parasti ‘uzkaras’ un tu nesaņem apstiprināšanas e-pastu, man nez kāpēc paveicās, bet lasot forumus, liekas esmu viens no miljona.

Kopumā spēle ir laba, bet ar mīnusiem, neizdevies onlains un daži grūti uzdevumi, kas var mazināt spēles baudījumu. Arī trikus taisīt ar analogu var būt diezgan grūti un netiek piedāvāts cits variants, lai gan tas nav lielākais trūkums. Sasummējot visus "+" un "-", spēle ir izdevusies.

Diskusijas par Skate KonsoLV Forumā

2 komentāri:

Anonīms teica...

Izskatās interesanti.

THECalitis teica...

Piekrītu.