sestdiena, decembris 22, 2007

Multi: Atskats - Virtua Fighter 5 Online

Atskata iesūtītājs: Messer

Spēlēts uz: Xbox 360
Piešķirtais vērtējums: 8/10

Hmm..., Virtua Fighter. Neteiktu, ka esmu bijis šīs sērijas fans no paša sākuma (1993, ja nemaldos), pats sāku spēlēt tikai 2003. gadā, kad iznāca Virtua Fighter 4 : Evolution. Tikai tagad (pēc desmit gadiem) es saprotu, ko biju palaidis garām..

Virtua Fighter 5 neizceļas ar savu stāstu, tas nav tik plašs kā "Tekken", bet spēle pati cenšas tevi pārliecināt, ka stāsts šeit nav galvenais. Stāsts nekad netiek iesaistīts pašā spēlē, tev pašam ir jāmeklē kā tas risinās.
Ja spēle neizceļas vienā jomā, izceļas citā – vai šajā gadījumā, pat vairākās.
Pirmkārt jau, ar pašu geimpleju, nopulēts un tīrs, nekādi ieroči kā „Mortal Kombat” un nekādas pārdabiskas spējas vai melnie caurumi kā „Dragonball Z”, tikai cīņas vairākos stilos, katram personāžam atsevišķs un daudz savādāks kā pārējiem, un ir jābūt tiešām profesionālim, lai varētu pārvaldīt vairāk kā vienu cīkstoni.
Otrkārt, arī grafikas ziņā spēle ir izdevusies, visām detaļām ir pievērsta īpaša uzmanība, gan līmeņu dizainam, gan tēliem. Vienīgā lieta, kas nedaudz pietrūkst ir asinis.
Audio noformējums gan varēja būt labāks, bet tas nenozīmē, ka mūzika ir slikta vai nekvalitatīva, vienkārši tā varēja būt dažādāka, jāsaka gan, ka tā atbilst līmeņa noskaņojumam un kopumā ir laba.
PS3 un 360 versijas īpaši neatšķiras, tikai 360 versijai ir onlaina iespējas, tās ir diezgan vienkāršas, tā kā pats neesmu daudz spēlējis, neko daudz nevaru pastāstīt. Patīk, ka nav lagu. Spēlējot pamanīju, ka ir daudzi cilvēki, kas izrauj interneta kabeli pirms viņi zaudē, lai gan tāda lieta ir manāma daudzās spēlēs. Onlains ir diezgan vienkāršs, vienkārši cīnies pret kādu citu.
Viena lieta, kas nāk no VF4 ir Quest Mode, kur tu izvēlies vienu personāžu un vari cīnīties dažādās arkādēs un turnīros, savākt naudu un pirkt drēbes, manuprāt, šis ir jautrākais no visiem spēles veidiem.

Spēle ir izdevusies un katrs var atrast kaut ko, kas viņam patiks, daži gan raus matus no galvas grūtības pakāpes dēļ. Bet kopumā, lieliska spēle.

Plusi:

+ Daudz kombo
+ Lieliska, detalizēta grafika
+ Onlains ir izdevies un ātrs
+ Quest Mode ir izdevies

Mīnusi:

- Nav asiņu
- Tīra prasme

Nav komentāru: