trešdiena, decembris 19, 2007

Multi: Atskats - Call of Duty 4: Modern Warfare

Atskata iesūtītājs: archi

Spēlēts uz: Playstation 3
Piešķirtais vērtējums: 8.9/10

Kastītes aplūkošana

Nu vo, beidzot pastnieks to ir atnesis. :-D Atplēsu iepakojumu un apskatos vāciņu, aiz vāciņa rakstīts 1-4 players, 10MB HDD, izšķirtspēja - 720p, 1080i, 1080p, players online - 2-18, tips NAT 2.

Spēles spēlēšana

Sākumā ir obligāti jaiziet apmācība, kas ir ļoti vienkārša, pēc tās pabeikšanas jums parādīs, kādam līmenim jūs esiet piemēroti, pavisam tie ir 4 - viegls, normāls, grūts, ļoti grūts.

Vadība kā jau shūteros. Ir patīkams sižets un gameplay. Neteiktu, ka AI ir gudrs. Grafika ir neliels acu apmāns, skaties uz kieģeļu sienu un tā izskatās perfekta, bet tiklīdz pieej tai tuvu klāt, tā uzreiz kļūst par bezveidīgiem kubiciņiem. Daudzi sūdzās, ka COD 4 ir pārāk īsa, tāpēc došu jums labu padomu, spēlējiet uz pašu grūtāko līmeni, tad jums tā neliksies tik īsa. :-) Man šī spēle ir gandrīz nedēļu, bet es to vēl neesmu izgājis. Atšķirībā no COD 3, te, diemžēl, nav vadāmu transporta līdzekļu, bet toties var izsaukt gan helikopteri, gan bumbmetējus. Būs arī iespēja pašam pamētāt bumbas, kas arī būs visvieglākā un neparastākā misija.

Senāk nebija, tagad ir

Vienmēr gribējās novākt ienaidnieku, kurš slēpjas aiz durvīm, tagad to var, negaidot kamēr tas izlīdīs laukā. Lodes lido caur durvīm un plānām sienām. Senāk nevarēja pērlekt pusmetra žogam, tagad var, un, ja tas ir augstāks par pusmetru, tad var arī tam pārāpties pāri. Agrāk nebija suņu, bet tagad ir. Tie ātri uzbrūk un nograuž momentāli.

Multiplayer

Daudzlietotāju režīms ir gandrīz kā otra spēle ar RPG elementiem. Audzē rangu un attīsti savu izvēlēto klasi. Klases ir dažādas - sniper, shotgun utt. Arī multiplayer'ā var izsaukt helikopterus un bumbvedējus, un parādās iespēja atklāt pretinieka atrašanās vietu. Kā to izdarīt? Ļoti vienkšrši, lai atklātu pretinieku, ir jānovāc 3 ļaundari pēc kārtas. Jānospiež bultiņa pa labi, lai izsauktu bumbvedēju jānovāc 5 ļaundari, bet helikopteri - 6 vai 7. Īsti neatceros. :-)
Vispār daudzlietotāju režīms ir ļoti interesants un patīkams, tikai es nesaprotu kāpēc uz spēles vāka rakstīts 2-18 player online, bet es, izspaidot visas opcijas, neatradu iespēju uzspēlēt divatā online.

Plusi un mīnusi

+
1. Lielāka brīvība, ja salīdzina ar COD 3
2. Lieliski attēlotas pilsētas, seviski Černobiļa
3. Labi specefekti un skana
4. Spēle ir kļuvusi nežēlīgāka, tuvāka reālismam

-
1. Pretinieki vienmēr vairāk šaus pa tevi, nevis pa taviem biedriem, kuri atrodas daudz tuvāk ienaidniekam
2. Kamēr tu neieskriesi mājā, naidnieks skries bezgalīgi no mājas
3. Ložu caurumi ir ierobežoti, šaujot vienaa sienā, vecie caurumi pazūd

Mans vērtējums 10 ballu sistēmā ir:
Single player - 8.7
Multiplayer - 9.2


Šī misija man patika vislabāk.















Šī misija bija tā neparastā, pirmo reizi sajutos kā Dievs. :-)













Diskusija par Call of Duty 4: Modern Warfare KonsoLV Forumā

3 komentāri:

Anonīms teica...

var speeleet arii divataa online

Anonīms teica...

kaa?

Anonīms teica...

Uz datora jau spēle kicks ass! Nevaru sagaidit vasaru kad pirksu PS3 or Xbox tad jau redzes kads izskatas uz tiem zvēriem!