pirmdiena, oktobris 29, 2007

PS3: Atskats - Folklore

Atskata iesūtītājs: sfinxters

Spēlēts uz: Playstation 3
Piešķirtais vērtējums: 7/10

Īsumā:
Kaut kas tiešām oriģināls. Cīņas sistēma ir no vienas puses prasta, no otras neredzēta. Uz izvēli ir ~100 monstriem (Folkiem) ar kuriem var dot bietē citiem monstriem (Folkiem). Kā izteicās viens žurnāls - Pokemoni pieaugušajiem. Katram ir savs sitiens/šāviens (katrs monstriņš prot precīzi vienu uzbrukumu), savas stiprās/vājās puses, plusi/mīnusi utt.

Nedaudz kretinē bremze pēc meņū spaidīšanas, tb iziešanas no tā, (diezgan bieži nākas), bet nav nekas tik traks, lai pārāk traucētu.

Lai gan spēlē ir veikts ļoti liels uzvars tiešu uz storiju, dialogi brīžiem ir dziezgan sviestaini, iespējams tulkojuma problēmas, bet to arī var piedod, jo baudīt gāmi īpaši netraucē. Storijs pats pa sevi ir labs, bet manuprāt drusciņ par daudz prognozējams (tik tālu, cik es esmu ticis, kas būs nākamajos čapteros - nezinu). Ir interesanti.

Jāatzīmē, ka lielākā daļa dialogu spēlē ir komiksveidīgi, katsīni parādās pareti.
Saundreks gan ir ļoti labs un baudāms. Skanējums spēlei vispār ir augstā līmenī.

Grafika brīžiem izskatās elpu ciet aizsitoši. Bet tikai brīžiem.
Charecteri ir detalizēti, pasaules košas un kustīgas. Dizaineru darbs vispār ir augstumā gan līmeņu ziņā, gan monstru. Ir uz ko paskatīties un tas viss piedevām izkatās ļoti smuki.

Par spēles garumu - atkarībā no tā, kā spēlē, svārstās ap 20 h. Bet var būt arī ilgāk/īsāk.

Piemirsu pieminēt vēl vienu intersantu lietu - spēlē ir 2 galvenie varoroņi. Pēc katra čaptera beigām spēle ļauj izvēlēties varoni ar kuru spēlēt tālāk, jāatzīmē, ka katrs varonis iet savus līmeņus pēc kārtas - ar domu, var ar vienu aizkāpt līdz 4. chapterim, bet ar otru tik līdz 2. Spēlē pieņemtie lēmumi (īstenībā tādu nav diez ko daudz, līdz šim bijuši tik 2) ietekmē spēles gaitu otram charekterim.

Rezumē:
Nastojaķeļno rekomenduju tiem, kas grib parukāt ko jaunu, interesantu un atmosfērisku. Doom 3 faniem turēties pa gabalu.

No baļļu viedokļa varētu dot 7/10, cerēju ka būs drusciņ lābāk un Oblivion ir paagstinājis manus standartus.

Diskusijas par Folklore KonsoLV Forumā

Nav komentāru: