sestdiena, septembris 29, 2007

Multi: Pirmskats - Kane and Lynch: Dead Men

Pirmskata iesūtītājs: Hell_Dude
Attēlu un video avots: www.gametrailers.com un www.computerandvideogames.com

Algotnis + psihopāts = slaktiņš

Kamēr aģents 47 ir devies pelnītā atpūtā, viņa vietu ieņems jauns duets, Keins un Linčs. Algotnis un sazāļots psihopāts. Taču uzvalki nekur nav pazuduši. Stils joprojām ir modē. Kā nekā, šis mākslas darbs tiek veidots Dānijā, kura ir izslavēta ar savu mīlestību pret Maikla Mana meistardarbiem.

Pārāk daudz tveices var kaitēt jūsu veselībai!

Šoreiz nevajadzēs mainīt drēbes un lavīties apsargiem aiz muguras. IO Interactive ir atgriezušies pie vecajām, labajām vērtībām. Šaušanu uz visu kas kustās. Pieļauju, ka drastiska geimpleja stila maiņa ir notikusi dēļ tā, ka dāņu studijā nesen tika uzstādīta mājas kinozālē, jeb šajā gadījumā, darba. Protams, tai nāca līdzi Maikla Mana filmu kolekcija, kuru IO Interactive ir noskatījušies reizes 40, jo spēle ir ārkārtīgi līdzīga Heat un viens stāvs ir kā izņemts no Collateral. Tikai šoreiz apšaude notiek nevis Losandželosas ielās, bet gan Tokijas centrā vai arī, ja runājam par Collateral, tad Toma Krūza vietā ir ielikti divi nesen no cietuma izbēguši vīri, Keins un Linčs.

Gandrīz cepti

IO šoreiz ir tēmējuši uz krimināldrāmas statusu. Un tā patiešām ir. Kane and Lynch: Dead Man būs viena no tām retajām spēlēm, kura nav RPG, bet vienalga satur pamatīgu sižetu. Stāsts droši tēmē uz vienu no labākajiem videospēlēs. Un ne tikai. Manuprāt, tas sacenšas ar pašu Heat. Viss, kas jums par spēles stāstu jāzina ir tas, ka Keins reiz bija Algotnis, kas 13 gadus strādāja apvienībā "7". Reiz kādā uzdevumā viss saiet grīstē un visi "7" locekļi, izņemot Keinu, mirst (vismaz viņš tā domā). Vēlāk, kad Keins jau ir notverts un tiek vests uz nāvessoda izpildi, viņš savā "ekskursiju busiņā" satiek Linču. Šizofrēniķi, kurš nav pārliecināts vai viņš ir nogalinājis savu sievu. Brauciens norit gludi līdz dzīvi palikušie "7" biedri nolemj Keinu apciemot. Viņš izbēg no nāves sprieduma, tomēr viņam tiek piespriests jauns. Viņam ir jāizvēlas, mirt un ļaut, lai tiek nogalināta viņa ģimene vai arī jāatgūst nauda. Tādējādi, viņš izglābs savu meitu un sievu, tomēr pašu vienalga nogalinās. Lai septītnieki būtu pārliecināti, ka viss noritēs jauki un bez sarežģījumiem Keinam tiek iedots pārinieks, Linčs. Šizofrēnijas slimnieks, kuram zāļu tabletes sāk iet uz beigām.

Skrien un šauj? Ne šoreiz.

Kane and Lynch: Dead Man nebūs ne GTA tipa spēle, kur vari skriet pa visu pilsētu nedz arī kāds trešās personas bezsmadzeņu šūteris. Šeit, tomēr būs jāizmanto aizsegs. Jāslēpjas aiz mašīnām, sienām un visu ko citu. Jo atrašanās klajā laukā var nopietni kaitēt jūsu veselībai. Protams, ka aiz tiem visu dienu sēdēt nesanāks, jo spēles pasaule ir diez gan deformējama. Tāpēc ir iespējams, ka ja jūs palīdīsiet aiz staba, tas pēc 30s jau būs pārvērties gruvešu kaudzē. Ja nu tomēr esat aizlīdis aiz, piemēram, mašīnas, un netiekat prom, jo uz jums pastāvīgi šauj bariņš neatlaidīgo Tokijas policistu, jūs varat izsaukt palīdzību no savas komandas. Kane and Lynch ir kā Hitman un Freedom Fighters krustojums. Visu dara uzvalkos tērpti ļaundari, lai gan komanda arī ir svarīga. Tomēr spēle nav īsti Varavīksnes seši stila taktiskais šūteris. Uz vidējo grūtības līmeni komandas biedri ir tikai kā papildinājums. Arī dažu "7" biedru un Linča komandēšana nav ne diez ko sarežģīta, ne arī izvēles bagāta. Ej tur, šauj tam un seko man ir viss, kas jebkad būs nepieciešams. Un arī viss tas, ko jūs varēsiet pavēlēt. Komanda noder ne tikai aizsega izveidošanai vai arī netīrā darba darīšanai. Pieņemsim, ka jums nepatīk tas m4 kas Keinam pašlaik ir rokās un arī kluba apsarga mp5 negribas ņemt rokās, jo tas ir notraipīts ar asinīm. Jūs vienmēr varat aiziet pie saviem vairāk vai mazāk uzticamajiem biedriem un paprasīt vai viņi nevarētu "aizist" to jauko automātu, kas viņiem rokās. Tā teikt, jauka apmaiņa. Un vēl lai viss būtu jaukāk, katram spēles tēlam (tas ir pašam Keinam un visiem viņa biedriem) kabatā ir maģiskā šļirce, kas sadziedē jebkuru ievainojumu. Ne tikai Keins var izārstēt savus kompanjonus, bet arī viņi, Keinu. Protams, ja viņš viņiem patiks, jo ja dēļ Keina (jūsu) sliktajiem lēmumiem jūsu biedri tiks pastāvīgi ievainoti, viņi atteiksies Keinu ārstēt. Bet algotņa darbs nav tikai ar negatīvo enerģiju pildīts, jo darba laikā paspēsiet ciemoties Tokijas debesskrāpi, Tokijas centrā, Klubā un kaut kādā ASV pilsētiņā. Pavisam aizmirsu. Kane and Lynch: Dead Man katru misiju būs iespējams iziet ar blakus sēdošo draugu (offline co-op). Viens Keins un otrs Linčs. Diemžēl, ar Korejiešiem uzspēlēt co-op nesanāks, jo spēle neatbalsta online co-op ,tomēr IO ir ziņojuši, ka kaut kāds multiplayers būs. Tikai par to nekas vairāk nav minēts.

Nedaudz no visskautākā

Izstrādātājs: IO Interactive
Izdevējs: Eidos
Izlaišanas datums: 23.11.2007
Platformas: Xbox 360, Playstation 3, PC
Reitings: 18+ (vēl nav apstiprināts)
Spēlētāju skaits: 1-2
Multiplayer: Ir (pagaidām nekas cits nav zināms)
Līdzīga spēle: Freedom Fighters
Oficiālā mājas lapa: www.kaneandlynch.com
Diskusija par Kane and Lynch: Dead Man KonsoLV Forumā







Nav komentāru: