ceturtdiena, septembris 06, 2007

Multi: Atskats - Stranglehold

Atskata iesūtītājs: Hell_Dude

Spēlēts uz: Xbox 360
Piešķirtais vērtējums : 7/10

Pif, paf, būm un Vū

Jau pirms kādiem pāris gadiem Džons Vū ieminējās, ka vēlētos uztaisīt sīkvelu
savam action grāvējam "Hard Boiled". To bija padzirdējuši strādīgie, bet pēdējā laikā ne tik veiksmīgie, vīri no Midway. Un Džonam ieteica veidot nevis kārtējo supervaroņa atgriešanos (Rocky, Indiana Jones, Rembo utt), bet gan ļaut viņiem kopā ar "Tiger Hill Enterteiment", tā vietā izveidot Čov Jun Fata reinkarnāciju videospēles veidolā. Protams, ja pats mister Vū piepalīdzēs. Nu un tā dzima spēle, ko šodien pazīstam kā Stranglehold. Pāris reizes atlikts un par "Max Payne" klonu nosaukts, ne vienu reizi vien, šis šaujam gabals beidzot ir klāt.

Tiem, kas nezin kas, kur un kāpēc:

Tu esi viens džeks vārdā Inspektors. Jā tevi sauc "Inspektors Tekila". Neesmu gan īsti pārliecināts vai viņam vispār ir vārds. Inspektoru uzrunā kā "Tekilu" vai "Inspektoru Tekilu" (Hmm...varbūt pat "Tekila" nav īsts vārds...). Nu lai kā viņu tur sauktu, viņš ir ĪSTS MEŽONIS. Piemēram, ja parasti cilvēki iet pa kāpnēm uz leju (labākajā gadījumā skrien vai meiģina parādīt savu atlētiskumu un pārlekt tām pāri), Tekila ņem un uzlec uz margām un nošļūc lejā, protams, pa ceļam nogalinot visus kuri uz viņu ne tā paskatījušies (ar ieroci rokā). Bet tas viss nebūtu iespējams, ja viņam nebūtu īpašās, Hongkongas pazemes laboratorijās izstrādātās kurpes, kuras vienā brīdi var būt neticami slidīgas, lai tiku pa margām lejup, bet otrā brīdī, tās pieķerās pie vienas margu vietas un atlaižās tikai tad kad Tekila pavirza savu kāju. Un tas viss tiek darīts, lai Tekila netraucēti varētu virzīties pa kāpņu margām augšup un lejup. Vēl ar savām telekinētiskjām super spējām viņš ir spējīgs palēlināt laiku, tādējādi būdams daudz precīzāks un nāvejošāks. Bet Tekilai kabatā ir pa vēl kādam trikam. Ja tu kādu laiku veic "stilīgu slepkavošanu" (braucot ar ratiņiem pie reizes šaujot aziātiem galvās vai arī lecienā izkastrēt kādu mūsu austrumu kaimiņu krievu), tad tu sakrāj pietiekami daudz enerģijas, lai palaistu vaļā (nu uzspridzinātu) vienu no četrām "Tekilas bumbām" : Maģiskās zālītes tevi acumirklī saārstēs, "precīzā tēmēšana" ļaus tev no 150 m attāluma iešaut vienam Hongkongas mafijozam kreisajā acī, kaut kādas superspējas, kas palēlina laiku, padara tevi nemirstīgu un lodes birst 10 reizes ātrāk (šis supermena sindroms ilgst neilgu laiku) un beidzot "Balerīnas grieziens", kura laikā Tekila izdala svinu visiem, kas atrodas 360 grādu lenķī ap viņu.

Un tagad tas, ko es domāju par spēli.

Stāsts - Džons jau varēja pacensties labāk. Bet, ja nu tomēr kādam interesē, tad nu šeit es ieskricelēju pašu galveno: Ir nolaupīts viens ments, tu viens ej viņu atbrīvot (laikam to ka viņš iet viens bija lieki piebilst), bet viņš jau ir sprāgonis. Tad meklējot veci kurš viņu novāca, tu satiec vienu Hongkongas mafijnieku, kurš tev liek atbrīvot divas Aziātu džurbenes (Tekilas bijušo draudzeni un viņa meitu). Pa ceļam, lai uzlabotu garastāvokli vēl paspēs nogalēt pāris krievu neģēļus.

Gameplay – Nenoliedzami spēles stiprākā puse. Slepkavot cilvēkus "in t3h Tekila Time" ir diezgan jautri. Šauj, šauj un lec šaujot. Nav gan ne tā pati jaunākā, ne orģinālākā gamepleija formula, bet tā vel strādā. Galvenokārt, šī spēle no citiem "trešās personas šūteriem" atšķiras ar to , ka tev ir iespēja iznīcināt lielāko daļu objektu spēlē. Šoreiz ir iespēja ne tikai neliešus pārmācīt ar vecajiem ,labajiem koltiem, bet arī ar uz galvas krītošiem kondicjonieriem, izkārtēm un visu ko citu, kas gadās pa rokai (vai lodei). Ir iespējams arī izmanot apkārtējo vidi daudz stiligākiem mērķiem. Piemēram, jau iepriekš minētā šļukšana pa kāpņu margām, šūpošanās milzīgās lustrās un sērfošana uz kautkādiem tur ratiņiem. Lai tas viss būtu daudzveidīgāks, Midway ir iemetuši kādu “puzles” elementu. Dažos stāvos atsevišķās vietās būs traucēta pārvietošanās, bet Tekila šādos brīžos neapjūk. Viņš zina, kas ir darāms. Jāsašauj tikai pāris dēļu vai telefona stabu, un jauns ceļs ir izveidots. Paldies Čakam Norisam, ka šo gameplay elementu ir ļoti maz, jo tā ir spēles sliktākā daļa. Līmeņu dizaineri arī nav slinkojuši. Paspēsi iegriesties gan Hongkongas tirgū, gan Čikāgas vēstures muzejā. Tā kā Tekila ir gājis dizaina skolā, viņam ir iespēja ar dažādiem augstās mākslas rīkiem pārveidot lokācijas kā vien viņam (tev) tīk. Pa vidu gadās arī kāds Standoffs. Respektīvi Tekilu ielenc. Ko nu darīsi? Bēgsi? Nē! Tekila lietas dara savādāk. Viņš ir tik ātrs, ka viss izskatās tik šausmīgi lēni. Un viņš ir spējīgs liekties pa labi un pa kreisi izvairoties no lodēm un tājā pat brīdi kādam uzdāvinot pa svina suvenīram. Jāpiebilst gan, ka standoffi ir jautri tikai vienu/divas reizes.

Effekti: Lai cik savādi tas nebūtu, man liekas, ka filmiņās grafika ir manāmi sliktāka nekā live action. Bet nevar noliegt ka Čov Jun Fats Strangleholdā ir tas pats Inspektors Tekila, kas Hard Boiled, ja nu vienīgi vecāks. Arī Tekilu ierunājis ir viņs pats, nevis kāds B-klases aktieris. Skaņa spēlē atbilst visiem maniem kvalitātes standartiem (kādi nu kuram tie ir, ja tev nepatīk, tad pats esi vainīgs. Aizej pie mammas, viņa tevi pieņems tevi tādu kāds tu esi. Kaut arī man tu nepatīc), kā arī muzikālais pavadījums ir lielisks un perfekti atbilst spēles atmosfērai. Bet par jauko ieskaņojumu un čarateru modeļiem labāki, ir visi šķīdieni. Spēlēšanas laikā acis krīt uz visām burvīgajām mantām, kuras vēl burvīgāk sašķīst daudzos, daudzos gabaliņos. Iesaku kādreiz pameiģināt ieslēgt Barrage (ieteicams ar vinči rokās) un pavērot, kā norit kapitālais dizaina rīmeiks Džona Vū stilā. Pietam freimreits turās diezgan labi, visu šo sprādzienu un šķīdienu laikā.

+ Massīva iznīcība (jeb iespēja visu izdemolēt), Visi Džona Vū elementi (Dūjas, slow-motion un pats misters Vū (Jā arī viņš pats ir savu darbu firmas zīme. Jo visās savās filmās, nu jau arī spēlēs viņš parādās kādā mazā lomā)), Slow-motion, Ūber kurpes

- Īsa spēle (kādas pāris h...iespējams 6/7), asins grafika sūkā (nu vismaz tajās animācijās, kad sašauj acī/kājā/aknā/telefonā varēja uztaisīt, ka asinis šķīst reālistiski), atlikta sazin ciktur reizes, pārāk dārga

Rezumējums un vērtējums:

Džons Vū nu ir ienācis spēļu industrijā. Vai viņam tas ir izdevies? Es domāju, ka jā. Misters Vū un Midway ir saķimerējuši diezgan pieklājīgu spēli, lai gan īsa un Multiplayers nēesot diezko labs (pašam nav sanācis iemēģināt), tomēr šīs pāris stundas, ko pavadīsiet pie šīs spēles, būs jūsu laika vērtas. Bet ne naudas. Es nekādā gadījuma neieteiktu iegādāties Stranglehold sākuma cenā. 6h gameplays + viduvējs mp nav 40ls vērts. Ieteiktu nogaidīt līdz cena nokrītas līdz kādiem 20/25 ls.

Diskusija par Stranglehold KonsoLV Forumā

4 komentāri:

Anonīms teica...

Paldies par komatiem.

Anonīms teica...

es gan tik garu aprakstu nevareetu uzrakstiit

laps apskats man patika

THECalitis teica...

Vienmēr laipni, tikai ceru, ka esmu tos daudzmaz pareizi salicis.

Anonīms teica...

Labs apskats, Caaliits ar piestraadaa.